Mijn favorieten

Woning aankopen

Een huis kopen lijkt eenvoudig tegenwoordig. Even zoeken op funda, zelf bezichtigen, een beetje onderhandelen en vervolgens een contractje downloaden van internet. Maar hoe weet u of de vraagprijs wel reëel is en heeft u voldoende ervaring met onderhandelen? Weet u wie u aansprakelijk kunt stellen als er verborgen gebreken aan het licht komen? Of welke ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst voor u belangrijk zijn? Neem geen onnodige risico’s en laat u door een expert adviseren: neem Bas Rentmeester als aankoopmakelaar mee!

Uit onderzoek is gebleken dat een aankoopmakelaar u geld oplevert!: de voordelen van een aankoopmakelaar zijn veel groter dan de kosten die er aan verbonden zijn.

Wat zijn de voordelen van een aankoopmakelaar?

Naast een gedegen onderhandeling begeleidt Bas Rentmeester u bij het voorspoedig doorlopen van de overige stappen van het aankooptraject.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een woning kopen is een van de grootste investeringen in uw leven en niet iets wat u dagelijks doet. Een huis kopen is een ingewikkelde materie waarbij veel bouwkundige en juridische kennis en een goede onderhandelingsstrategie komt kijken. Bas Rentmeester heeft deze kennis in huis en kan bij de onderhandelingen veel voordeel voor u opleveren. Bas Rentmeester is hierin een goede partner die u kan ondersteunen en adviseren tijdens het hele aankoopproces.

Stap 1. Contact opnemen

Heeft u een nieuwe woning gevonden? Neem dan contact op met Rentmeester Makelaardij om een afspraak te maken. Omdat de huizenmarkt soms heel snel kan gaan, is direct handelen belangrijk.

Stap 2. Bezichtiging

Afhankelijk van de situatie wordt er besproken of u de eerste bezichtiging zelf doet of dat Bas Rentmeester al vanaf de eerste bezichtiging met u meegaat. Heeft u de eerste keer de woning alleen bezichtigd? Dan gaat Bas Rentmeester graag de tweede keer met u mee.

Stap 3. Marktonderzoek

Na een positieve bezichtiging wordt er nader onderzoek uitgevoerd  met betrekking tot de bouwkundig staat, het Kadaster, het bestemmingsplan, verleende vergunningen, de bodemgesteldheid, indien van toepassing de vereniging van eigenaren en wordt de marktwaarde en maximale koopsom bepaald, desgewenst kan een hypotheekadviseur de leencapaciteit en maandlast voor u inzichtelijk maken.

Stap 4. Onderhandelingen

Bieden op een huis kan pas als alle zaken zijn uitgezocht. Eerst zal de onderhandelingsstrategie besproken worden. Vervolgens neemt Bas Rentmeester contact op met de verkopend makelaar om de onderhandelingen te starten. Uiteraard houdt Bas Rentmeester u van alle gesprekken op de hoogte.

Stap 5. Koopovereenkomst controleren

De verkopend makelaar zal alle afspraken tussen u en verkoper vastleggen in een koopovereenkomst. Deze koopovereenkomst neemt Bas Rentmeester samen met u door. De verkopend makelaar stuurt de koopovereenkomst naar de door koper uitgekozen notaris wanneer de koop definitief is geworden.

Stap 6. Financiering

Hoewel voorafgaand bij stap 4 al duidelijk moet zijn wat uw financiële mogelijkheden zijn, is dit het moment een hypotheekadviseur te benaderen om uw financiering in orde te maken. Een bij Rentmeester Makelaardij bekende hypotheekadviseur kan u hier desgewenst in begeleiden.

Stap 7. Laatste inspectie – Overdracht

Op de afgesproken overdrachtsdatum gaat u samen met Bas Rentmeester naar de woning voor een laatste inspectie om te kijken of de woning in afgesproken staat en met de door u overgenomen roerende zaken wordt opgeleverd. Vervolgens gaan alle partijen naar de notaris. Hier zal de akte van levering en de eventuele hypotheekakte getekend worden en ontvangt u de sleutels van de woning.

Wat kost Rentmeester Makelaardij?

Net als de werkwijze zijn ook de tarieven van Rentmeester Makelaardij transparant. Dit betekent dat zowel u als Rentmeester Makelaardij voordeel heeft als de uiteindelijke aankoopwaarde van de woning lager wordt.  De courtage van Rentmeester Makelaardij bestaat uit een vast bedrag van € 150,- vermeerderd met 21% btw per bezichtigde woning + een procentuele opslag van 10% over het verschil tussen vraagprijs en koopsom met een minimum van € 750,- + 21% BTW.
 

Download hier de brochure “NVM een woning kopen”